Koronavírussal kapcsolatos tájékoztatók

Utolsó frissítés: 2020. április 20. /18.00/


2020.04.20.


2020.03.16.

Kedves Gyerekek!

Kérünk Benneteket, hogy folyamatosan figyeljétek tanáraitok jelzéseit! Digitális tanulási folyamatban elsősorban a hivatalos E-Kréta felületet használjuk a tananyag digitális megosztására, a házi feladat és a feljegyzések/üzenetek füleken keresztül. Ezen kívül e-mailban is tartjuk a kapcsolatot. A számonkérés megszokottól eltérő módon fog zajlani. Erről is folyamatos tájékoztatást fogtok kapni! Az elkövetkezendő időszak NEM TANÍTÁSI SZÜNET, hanem digitális munkarendben zajló, szaktanár által irányított, folyamatos, otthoni, egyéni tanulás. Kérek mindenkit, hogy az előttünk álló időszakban türelemmel, fegyelmezetten működjünk együtt, segítsük egymást, hogy az új oktatási forma eredményes legyen!

Ehhez kívánok kitartást és egészséget!

Mátai Ferenc intézményvezető

 

Tisztelt Szülők!

2019.03.17-én-én délelőtt lehetőségük lesz a szülőknek, hogy gyermekeik iskolában hagyott holmijait elhozzák az alábbi táblázatban szereplő időbeosztás alapján. Felhívjuk figyelmüket, hogy csak szülők jöhetnek be az iskolába, diákok nem!

Időpont Évfolyam
8.00-9.00 1-2.évfolyam
9.00-10.00 3-4.évfolyam
10.00-11.00 5-6.évfolyam
11.00-12.00 7-8.évfolyam

2020.03.15.

Zegesz tájékoztató az étkezéssel kapcsolatosan:

Tisztelt Szülők!

A koronavírus terjedése miatt vészhelyzet van Magyarországon is. A vírus terjedésének megelőzése céljából a kormány rendelkezés szerint 2020. március 16-tól a közoktatási intézményekben a tanítás szünetel. A közétkeztetés továbbra is önkormányzati feladat.
Fenntartónkkal, a Zalaegerszegi Tankerület és a Szakképzési Centrum igazgatójával egyeztetve a következő eljárásrend került kialakításra:
1. 2020. március 16-án a már megrendelt és kifizetett EBÉD egy része kiszállításra kerül az iskolákba, amit az ebédlőből csak éthordóban lehet elszállítani. Kérjük kizárólag az éttermekbe lépjenek be, az iskolai területet kerüljék.
2. A többi napokra megrendelt ebéd automatikusan stornózásra kerül, továbbiakban csak azoknak a gyermekeknek kerül megrendelésre az ebéd, akiknek a szülei jelzik felénk igényüket. Az általános iskolák részére 2020. március 17-én és 18-án (kedd-szerda) még az iskolákba történik a kiszállítás, 2020. március 19-től (csütörtök) pedig kizárólag a Kölcsey Ferenc Gimnázium ebédlőjéből szállítható el.
3. A középiskolák és gimnáziumok ebédje már március 16-tól (hétfő) a Kölcsey Gimnáziumba kerül kiszállításra.
4. Kérjük, hogy az éttermet az udvar felől közelítsék meg.
5. Megrendelés esetén a diétás ebéd is leszállításra kerül.
6. Az eljárásrend a vészhelyzet visszavonásáig tart.
7. A március és április havi befizetett összeg visszafizetésre fog kerülni, türelmet kérünk ennek lebonyolítására.
8. Az iskolai tanítási szünet lejárta után intézményünk a továbbiakban megszünteti az iskolákban történő készpénzes befizetési lehetőséget. Továbbiakban átutalással, banki befizetéssel és csoportos megbízással lesz lehetőség fizetni. Ügyfélszolgálatunkon az ügyfélszolgálati időt kiterjesszük, így aki a fenti módon nem tudja rendezni, lehetősége lesz készpénzben, de hosszabb várakozási időre kell számítania.

Köszönjük együttműködésüket!
Zalaegerszeg, 2020. március 15. Gehér Mariann
igazgató sk.

 

Intézményvezetői tájékoztató:

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók!
 
A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány a koronavírus miatt új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben szóló 1102/2020 (III.14.) Korm. határozatban valamint az EMMI miniszterének a tartermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.
2020. március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívül, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Ez nem rendkívüli szünetet jelent, hanem az oktatás módjának megváltoztatását, melynek keretében továbbra is biztosítani fogja az iskola a tanulók számára a tanulás Alaptörvényben biztosított lehetőségét.
Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos az intézmény látogatása.
Kérjük Önöket, hogy 2020. március 16-án már ne jelenjenek meg a gyermekek az intézményben.
Ebben a rendkívüli helyzetben az intézmény feladata, hogy a tantermen kívüli oktatás munkarendjét kialakítsa. Fontosnak tartjuk, hogy a tanulóink a távoktatásos munkarendben is elsajátítsák a közvetített tananyagot, kövessék a pedagógusok utasításait, a kijelölt feladatokat pontosan és a megjelölt módon végezzék el.
Kérjük a Szülőket, hogy a tantermen kívüli munkarend ideje alatt a felügyeletet a szülők, a család, szomszédok bevonásával próbálják megoldani, az idős nagyszülők kímélve a veszélyeztetettségük miatt.
Azon szülők, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához, s emiatt nem tudják a gyermekük felügyeletét napközbeni – 8-17 óra közötti – felügyeletét ellátni, és emiatt kérhetik intézményi megszervezését! Az osztályfőnökök a használt kommunikációs csatornákon keresztül elvégzik az igények felmérését legkésőbb március 16. délelőtt 10.00 óráig!
Az iskolában hagyott tanszereket, egyéb felszereléseket a keddi nap során a majd megadott időpontban lesz lehetősége a szülőknek elvinni! Ebben az osztályfőnökök fognak segíteni és értesíteni Önöket az időpontról.
Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mint ha otthon lenne a gyermek.
Kérjük a kedves szülőket és tanulóinkat a hatékony és konstruktív együttműködésre.
Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal az intézményvezető-intézményvezető helyettesek telefonszámán, és/vagy az osztályfőnökök elérhetőségein.
Kérjük a továbbiakban is rendszeresen figyeljék a honlapunkat és az iskolai Facebook eléréseket, valamint a KRÉTA bejegyzéseket!


A korrekt együttműködés reményében:
Üdvözlettel: Mátai Ferenc intézményvezető


2020.03.11.