Újraélesztő központ lett a zalaegerszegi Landorhegyi Iskola

Defibrillátort (életmentő készülék) vásárolt iskolánk

 

Mátai Ferenc igazgató átveszi a megvásárolt készüléket

2012. március 6-án az iskola dolgozói ismét elvégezték a "készülékhasználó tanfolyamot". A továbbképzés során, mindenki tájékoztatást kapott az újraélesztéssel kapcsolatos egészségügyi előírások változásairól, és felfrissíthette tudását. A továbbképzés során munkatársaink gyakorolhatták a szívmasszázst, a lélegeztetést és a defibrillátor használatát.    

A tanfolyami segédanyag itt érhető el!

 

A 2009. esztendő utolsó napjaiban a Landorhegyi Iskola, Sportiskola saját költségvetéséből újraélesztő készüléket vásárolt. Sajnos az utóbbi időben gyakran lehetett hallani a sportolók szívleállásról, ezért, mint sportiskola is, különösen fontosnak tartottuk, hogy rendelkezzünk életmentő készülékkel. A készüléket sportcsarnokunkban helyeztük el, közvetlenül a tornaterem bejáratánál.

A készüléket sportcsarnokunkban helyeztük el, közvetlenül a tornaterem bejáratánál.

 

Az újraélesztő készülék helye a tornaterem bejáratánál

 Az iskola sportcsarnoka reggel 7 órától este 21 óráig folyamatosan üzemel, sőt hétvégeken is gyakran vannak rendezvények. Ebben az időszakban bárki hozzáférhet az újraélesztő készülékhez.

Szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét erre, hiszen ez nem csak az iskola diákjainak, dolgozóinak hozzáférhető, hanem az iskola környezetében megforduló lakosság számára is lehetőséget nyújt életmentésre.

Nagyon reméljük és kívánjuk, hogy ne legyen szükség a készülék használatára.

Ám, ha már megtörtént a baj, tudjunk vele segíteni, tudjunk vele életet menteni!

Ennek érdekében Kovács László és Szalai Csaba testnevelő kollégák elsősegélynyújtó, készülékhasználó tanfolyamot végeztek, valamint az iskola dolgozóinak többségét is  kiképeztettük a defribrillátor  használatára.

 Szeretnénk segítséget nyújtani a lakosságnak is az újraélesztés elsajátításában, valamint megismertetni a defribrillátor készülék használatát.

Kérjük, figyelmesen tanulmányozzák át az erről  készült nagyon hasznos, korszerű oktató anyagot!